FAQ

FAQ

Der er forskellige måder at indspille på, alt efter hvor mange instrumenter der er, og hvilket type projekt og musik-genre der skal optages. Her under har vi samlet lidt forskellige FAQ, samt de typiske spørgsmål.

Demo Indspilning
Demo Indspilning

"Hvordan foregår indspilningen?"

Vi indspiler via en 8-spors hardiskrecorder, hvilket betyder at vi har begrænset indspilningsspor til rådighed. Så typisk bliver trommerne indspillet først, med lyden fra de andre instrumenter samlet på et spor, og her efter indspille vi instrumenterne én efter én og til sidst vokal.

 

"Hvor lang tid er der afsat til indspilningen?"

Det kommer helt an på hvor mange i bandet man er, men ved 4 instrumenter + vokal forventer vi, at vi skal kunne lave indspilningen på 3-4 timer.

 

"Er der overhoved nogen forskel på at indspille hos jer og så hos et af de store studier?"

Ja for fa'en - STOR forskel. De store studier har langt bedre lokaler, de dyre lækre mikrofoner, vokalbokse ect., og så 10-30 års mere erfaring og kunnen inden for indspilning og mixning. Udstyr og erfaring som er nødvendig for at kunne lave en professionel lydproduktion. Vi tilbyder ikke en professionel cd-produktion, men en demo i en kvalitet, som er sammenlignlig med de reference-mix der kan høres via linket her: https://soundcloud.com/tonelift

 

"Jeg er 1 person, som indspiller alle instrumenterne selv. Skal jeg så bare betale 200 kr.?"

Nej - her skal der betales for hvert instrument der bliver indspillet.

 

"Hvad med rettighederne til numret/værket? Får I dem?"

Nej - rettighederne til numret vil til en hver tid være jeres. Ved indspilningen laver vi en skriftelig kontrakt, hvor det eneste vi beder om, er at vi må benytte 29 sek. af det færdige mix, som reference til vores arbejde på vores SoundCloud-profil.

 

"Hvad hvis vi ikke kan lide det færdige mix? Hvad sker der så?"

Tja - så sker der ikke så meget :-) Vi håber selvfølgelig at vi vil få muligheden for at høre om, hvad der skal til/gøres for at I kan komme til at kunne lide det færdige mix og vi kan give det et skud mere. Men hvis vi ikke kan producerer et færdig mix som I er tilfredse med, lader I bare være med at betale. Vi sletter indspilningsfilerne, og så er vi alle stadig lige gode venner :-)

Demo Indspilning

Hvad skal vi huske og forberede til indspilningen?

 

For at det kan blive en fed indspilninge og god oplevelse, er der flere ting, som man kan sørge for, inden man møder op til indspilningen. Vi har samlet de punkter, som vi fortrækker at I har forberedt, inden at vi mødes:

 

  • Vær enige om hvordan numret skal lyde, og få det øvet godt.

Det er dumt at blive uenige om selve nummerets opbygning under indspilningen, og inspilningstiden tillader max 3-4 takes pr. instrument. Så sørg for at kunne jeres shit :-)

  • Sørg for at der er nye strenge på instrumenterne, som er spillet til.

Vi kan gøre rigtig meget i mixet, men vi kan ikke hjælpe en guitar, hvor man kan høre den har slidte strenge eller at de er falske. Sørg for nye strenge, som har spillet 1-2 øvere før vi mødes.

  • Find ud af, hvilket tempo I synes at numret skal indspilles i.

Tempoet er vigtig, da vi indspiller på click. Hvis I ikke har prøvet at spille efter click, kan det være en god idé at have dette med i øveren, og blive fortroligt med dette, inden I møder til indspilningen.

  • Husk alle nødvendige guitar/bas kabler, pedalboards, trommestikker, headphones ect.

Vi har alle de kabler der nødvendige for at kunne forbinde de forskellige mikrofoner, og hvad vi skal bruge for at kunne gennemfører indspilningen. I skal selv sørge for jeres eget grej :-) Husk, at headphones IKKE er et sæt Iphone ear-plugs!!!

  • Husk at give os besked om hvilken musik i selv refererer til.

Hvis vi ved hvilken musik I selv kan lide at høre og refererer til, giver det os en mulighed for at producerer et mix, som "læner" sig op af det, som I synes er fedt at høre.

  • Husk det gode humør, vi skal have det sjovt.

Med godt humør kan man nå rigtig langt. Og det kan høres på energien i en indspilning. Selvfølgelig er vi seriøse omkring indspilningen, men derfor kan vi godt have det hyggeligt og sjovt :-)

Demo Indspilning
Demo Indspilning

Copyright @ All Rights Reserved